Pasta met gerookte kip

    Pasta met gerookte kip

    7keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Papardelle of tagliatelle pasta met een romige saus van mascarpone en verse kruiden en kip, geserveerd met rucola en geroosterde pijnboompitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr pasta (papardelle, tagliatelle, of iets anders)
    • 1 bakje mascarpone
    • 250 gr gerookte kip, in blokjes gesneden
    • verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum), fijngehakt
    • pijnboompitten
    • 1 zak rucola sla
    • zout en peper, naar smaak
    • chilipeper (eventueel, naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de mascarpone zacht worden in een (hapjes)pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte verse kruiden toe.
    2. Kook ondertussen in een pan met ruim kokend water de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af.
    3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter op laag vuur.
    4. Voeg als laatste de blokjes gerookte kip toe aan de mascarpone.
    5. Leg de rucolasla in een schaal, doe de pasta erbovenop, dan de mascarpone met kip en strooi de pijnboompitten eroverheen.

    Tip

    Als je van blauwe kaas houdt, kun je hier wat van toevoegen aan de mascarpone.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Akkerjvan
    van
    0

    Erg smakelijk en makkelijk te maken, ook voor één persoon! - 09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren