Pèpèsan met makreel

    Pèpèsan met makreel

    6keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een Indonesisch gerecht van gestoomde makreel met een mengsel van kruiden, uit de oven.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 gestoomde makreel of makreel filets
    • 2 eetlepels gesnipperde rode ui
    • 5 eetlepels gesnipperde witte ui
    • 6 gr trassi
    • snufje zout
    • 1/2 theelepel suiker
    • 2 gepofte kemiri(noten)
    • 2 blaadjes djeroek poeroet (of citroensap)
    • 10 peperkorrels
    • 6 eetlepels olie
    • 1 blaadje salam (laurierblad)
    • 2 sprietjes sereh

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Stamp alle ingrediënten behalve de vis fijn in een grote vijzel, dit noemen we 'oeleken'. Voeg een klein beetje olie toe om het stampen makkelijker te maken.
    2. Bedek de bodem van een ovenschaal met bakpapier (of alles in aluminium folie) en leg hier een klein beetje van het kruidenmengsel op. Leg de vis er in 2 helften op. Leg de rest van het kruidenmengsel eroverheen.
    3. Bak de vis in een oven op 220°C in ongeveer 15 minuten gaar.
    4. Dan de oven uit zetten en nog 5 minuten laten staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren