Babi ketjap van Kees

    Babi ketjap van Kees

    7keer bewaard
    1uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek Indonesisch recept voor varkensvlees in ketjap, babi ketjap genaamd. Een lekker gerecht als onderdeel van een rijsttafel.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr varkensvlees met bot, in stukken
    • beetje reuzel (of uitgesmolten spekvet)
    • 4 rode uien
    • 1 witte ui
    • 1 eetlepel fijngehakte bolletjes ingemaakte gember
    • 3 theelepels djahé
    • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
    • 3 eetlepels olie
    • 1 eetlepel azijn
    • 2 eetlepels water
    • 1/2 theelepel peper
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels ketjap
    • beetje gembernat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kruid het varkensvlees naar smaak met peper en zout. Braad het vlees aan alle kanten bruin in wat reuzel of boter. Snij het vlees vervolgens in blokjes.
    2. Stamp de rode en witte uien met de gember, djahé, knoflook, olie en azijn fijn in een vijzelpot. Laat wat reuzel smelten in een koekenpan op hoog vuur en fruit hierin het ui-kruidenmengsel.
    3. Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak even mee. Giet er wat water bij, voeg peper en zout naar smaak toe en laat het vlees nu smoren tot het gaar en zacht is. Voeg eventueel af en toe nog wat water toe.
    4. Giet de ketjap erbij en laat koken tot de jus dik is en de olie erop drijft. Voeg nu het gembernat toe en laat alles nog even doorkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren