Empal

    Empal goreng is krokant gebakken rundvlees, een heerlijk Indonesisch hoofdgerecht of bijgerecht als onderdeel van een rijsttafel.

    KeesK

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepels ketoembar
    • 1 theelepel djinten
    • 1 witte ui, fijngehakt
    • snufje zout
    • 1 theelepel suiker
    • 500 gr rundvlees
    • olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Stamp de ketoembar, djinten, witte uien, zout en suiker fijn (oeleken) in een vijzel.
    2. Snij het rundvlees in plakken en meng de plakken met het kruidenmengsel.
    3. Bak het rundvlees in een royale scheut olie tot het vlees krokant is en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren