Sambal goreng telor

    Sambal goreng telor

    4keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een traditioneel Indonesisch gerecht met eieren, meestal als bijgerecht geserveerd.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eieren
    • 1 eetlepel gesnipperde uien
    • snufje zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 5 gr trassi
    • 1 theelepel sambal
    • 2 kemiri(noten)
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en laat ze in ongeveer 8 minuten hard koken. Laat afkoelen en pel ze dan.
    2. Meng uien, zout, suiker, trassi, sambal, kemiri en knoflook in een vijzel en stamp fijn.
    3. Fruit het kruidenmengsel in een koekenpan. Voeg de hardgekookte eieren toe en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren