Mediterraanse citroenkip

    Mediterraanse citroenkip

    14keer bewaard
    1uur5min


    440 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is voor kippenbouten, maar ook andere stukken kip of zelfs een hele kip kan hierin gemarineerd worden. Heerlijk bij aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 citroen
    • 1 dessertlepel droge oregano
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 6 kippenbouten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. De schil van 1/2 citroen raspen en dit samen met het sap van de citroen, oregano, knoflook, zout en peper in een ovenschaal van 23x33 cm goed vermengen.
    3. Het vel van de kip halen en weggooien. Haal de stukken kip door het citroenmengsel en verdeel ze met het bot naar boven over de ovenschaal. De schaal afdekken en 20 minuten bakken. Omdraaien en met saus bestrijken.
    4. De ovenstand verlagen tot 200°C/gasstand 6 en de ovenschaal ongedekt nogmaals 30 minuten laten bakken. Om de 10 minuten met marinade bestrijken. Serveer de kip met een scheutje saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren