Thaise satésaus

    Thaise satésaus

    9keer bewaard
    10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik dacht eerst dat je satésaus altijd in de winkel moest kopen, maar het is heel makkelijk om zelf satésaus te maken met pindakaas. De satésaus is licht pittig en een beetje zoet. Erg lekker en je kunt de saus makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 rode chilipeper (zonder zaadjes)
    • 60 ml mirin (zoete rijstwijn)
    • 60 ml pindakaas
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels agavesiroop (of honing)
    • 1 eetlepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

      Bereidingswijze

    1. Zet een keukenmachine klaar, en doe een teentje knoflook en de rode chilipeper in de kom. Hak met een paar korte pulsen fijn.
    2. Doe nu de rest van de ingrediënten in de kom (mirin, pindakaas, sojasaus, agavesiroop en sesamolie). Pureer samen tot een gladde saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren