Gebakken rijst met kip, basilicum en koriander

    Gebakken rijst met kip, basilicum en koriander

    18keer bewaard
    40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit smaakvolle gerecht met verse kruiden staat minstens 1 keer in de 2 weken op tafel. Ik serveer dit gerecht bijna altijd met mijn zelfgemaakte satésaus (klik hier voor het recept).

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr witte basmati rijst
    • 60 ml olijfolie
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel rietsuiker (of naar smaak)
    • 1,5 eetlepel vissaus (of naar smaak)
    • 1,5 eetlepel sojasaus (of naar smaak)
    • 4 steeltjes lente-ui (wit en groen), in stukjes gesneden
    • half bosje basilicum, gehakt
    • half bosje koriander, gehakt
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

      Bereidingswijze

    1. Zet een pan met ruim water op en doe een beetje zout in de pan. Voeg 350 gr rijst toe, roer even door, doe de deksel half op de pan, breng aan de kook, en kook in ong. 8 minuten de rijst beetgaar. Roer af en toe door de pan tijdens het koken. Giet de rijst af in de gootsteen en wikkel een handdoek om de pan zodat de rijst kan nastomen en warm blijft.
    2. Verwarm de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode chilipeper lichtbruin. Bak daarna de kipfilet goudbruin (niet langer roze van binnen).
    3. Voeg de rijst toe aan de wok, roer goed door, en voeg daarna de rietsuiker, vissaus, en sojasaus toe. Roer goed door. Voeg daarna de lente-ui, basilicum en koriander toe. Roer goed door, laat alles goed heet worden, breng eventueel nog op smaak met een beetje zout, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ClaravanBreemen
    1

    In de basis een heel fijn recept. De hoeveelheid rijst vind ik alleen extreem voor 2 porties, met de helft kan ik er makkelijk 2 dagen van eten. Tevens laat ik de suiker weg en voeg het SAP van 1 limoen toe, maakt het net wat frisser... - 20 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren