Aardbeiencupcakes

    Aardbeiencupcakes

    10keer bewaard
    1uur5min


    145 personen hebben dit gemaakt

    Deze cupcakes zijn fruitig, zoet en ontzettend lekker. Er worden verse aardbeien in gebruikt en de cakejes worden met een heerlijke roomkaasglazuur besmeerd. Erg leuk voor een verjaardagsfeestje!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8 grote, verse aardbeien, of meer indien nodig
    • 2 eieren
    • 200 gr kristalsuiker
    • 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1/2 theelepel rasp van een citroenschil
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eetlepels custardpoeder, of mix voor vanillepudding (optioneel)
    • 1 druppeltje rode kleurstof voor voeding (optioneel)
    • Roomkaasglazuur
    • 175 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 30 gr boter, op kamertemperatuur
    • 60 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 3 grote, verse aardbeien, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met olie, of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Doe 8 aardbeien in een blender en pureer ze glad. Schenk de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen. De puree moet 175 ml zijn. Zet opzij.
    3. Mix in een grote kom de eieren, suiker, olie, 1/2 theelepel vanilleextract, citroenrasp en de aardbeienpuree tot het goed gemengd is. Roer de bloem, bakpoeder, zout, vanillepuddingmix en de rode kleurstof erdoor tot je een mooi roze beslag krijgt. Schep het beslag in de muffinvormpjes, voor 2/3 vol.
    4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot de cupcakes zijn gerezen en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, in ongeveer 23 minuten. Laat de cakejes minstens 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
    5. Om de roomkaasglazuur te maken mix je de roomkaas met de boter met een handmixer in een kom tot een glad geheel. Mix de poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract erdoor en zorg ervoor dat je glazuur geen klontjes heeft. Besmeer (of spuit) elke cupcake met ongeveer 2 eetlepels van het glazuur en druk op elke cupcake een plakje aardbei ter decoratie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren