Atjar tjampoer koening

    Atjar tjampoer koening

    6keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zoetzure salade van groenten, heerlijk als bijgerecht bij een Indonesische maaltijd.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/2 rode ui
    • 1/2 witte ui
    • 1 theelepel ketoembar
    • snufje zout
    • 1 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel koenir (koenjit, kurkuma)
    • 4-5 eetlepels azijn
    • 1 wortel, fijngesneden
    • 1 bloemkool, fijngesneden
    • 200 gr sperziebonen, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de ui, ketoembar, zout, suiker en koenir in een vijzel en stamp fijn.
    2. Kook de fijngesneden wortel, bloemkool en sperziebonen beetgaar in een pan met ruim kokend water (in ongeveer 10 minuten). Giet af.
    3. Fruit het kruidenmengsel met een beetje olie in een koekenpan of wok op niet al te hoog vuur. Schenk de azijn bij het kruidenmengsel en voeg dan de gesneden en gekookte groenten toe. Even bakken tot het krokant is. Laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren