Frikadel pan

    Frikadel pan

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig maar heerlijk gehaktbrood uit de oven, op smaak gebracht met knoflook en nootmuskaat.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr gehakt
    • 2 sneetjes brood (wit, snijd de korst er af)
    • snufje peper
    • snufje zout
    • 1 teentje knoflook
    • 2 theelepels nootmuskaat
    • 2 eieren
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat het brood weken in een bakje lauw water. Knijp het brood vervolgens uit en gooi het water weg.
    2. Meng het gehakt met het brood en breng op smaak met peper, zout, knoflook en nootmuskaat. Meng de eieren erdoor en vorm een staaf van het gehakt.
    3. Vet een ovenschaal of pan met ovenvaste steel in met boter. Leg het gehakt in de schaal en smeer er wat boter overheen. Bak het gehakt in een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren