Varkenslapjes met kokos

    Varkenslapjes met kokos

    5keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Varkenslappen op Indonesische wijze, met klapper, of ook wel kokos. Dit recept is voor 4 personen.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkenslappen
    • snufje peper
    • snufje zout
    • 2 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel djinten
    • 3 teentjes knoflook
    • 10 gr trassi
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel laos (poeder)
    • 100 gr klapper (kokos)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snijd het vlees in hele dunne plakken en bestrooi met peper en zout.
    2. Meng de ketoembar, djinten, knoflook, trassi, zout, suiker en laos in een vijzel en stamp fijn.
    3. Verhit een klein beetje olie in een wadjan of wok op hoog vuur. Braad hier de varkenslapjes kort in aan. Voeg een beetje water bij en laat 15 minuten sudderen (tot het vlees zacht is).
    4. Voeg nu de boemboe (kruidenmengsel) toe aan het vlees. Voeg klapper toe en een klein beetje water. Laat doorkoken tot het droog is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren