Spaanse kip

    Spaanse kip

    7keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stukken kip gebakken en gestoofd in een kruidige tomatensaus. Lekker met rijst. Recept is voor twee personen.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 hele kip
    • zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 uien, in stukken
    • 3-4 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 glas sherry
    • 1 1/2 bouillonblokje (opgelost in wat water
    • 1/2 theelepel saffraan
    • 1 1/2 theelepel kerrie
    • 1/2 blik gepelde tomaten
    • 4 tomaten, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snij de kip in stukken. Leg de kip in een schaal met azijn, en verwijder het vel van de kip na 5-10 minuten. Bestrooi met zout en bak de kip in hete olie in een grote pan aan alle kanten bruin (3-4 minuten).
    2. Bak nu in een andere pan de uien en knoflook. Voeg 1 eetlepel bloem en een glas sherry toe, roer goed door. Voeg ook wat water toe. Schenk dit mengsel bij de kip en voeg daaraan nog 1 1/2 bouillonblokje, 1/2 theelepel saffraan en 1 1/2 theelepel kerrie toe.
    3. Bak in de pan het halve blik tomaten en 4 verse tomaten (in stukjes) en voeg dit vervolgens ook toe aan de kip. Voeg naar smaak zout toe. Laat de kip nog 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren