Gado-Gado met pindasaus

    Gado-Gado met pindasaus

    3keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geniet van dit Indonesische gerecht met geroerbakte groenten en gado gado saus. Dit recept is favoriet bij ons thuis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Pindasaus
    • 1 flinke scheut olijfolie
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 gr sjalotten, fijngesneden
    • 150 gr pinda's met vlies
    • 3 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel ketjap manis
    • 100 ml asamwater (volgens de verpakking bereid)
    • 1 theelepel terasi (deze garnalenpasta staat ook bekend als trassi)
    • 1 snufje peper
    • Gado-gado
    • 1/2 zakje lontong (kleefrijst)
    • 1/4 bloemkool
    • 250 gr verse sperziebonen
    • 1/2 krop sla
    • 1 komkommer, geschild en in stukken van ong. 5 cm gesneden
    • 1/2 pakje tahoe (tofu)
    • 4 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
    • 1 zak kroepoek
    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Pindasaus: Bak de fijngesneden knoflook en sjalot goudbruin in een wok met een royale hoeveelheid olie en laat daarna goed uitlekken. Bak daarna de pinda's (met vlies) even kort in dezelfde wok met olie.
    2. Pak een keukenmachine en doe de pinda's, knoflook en sjalot in de kom en maal fijn. Meng dit pindamengsel met asamwater, ketjap, sojasaus, en zout naar smaak. Voeg heet water toe aan de saus totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Zet de saus apart.
    3. Gado-gado: Zet een pan met licht gezouten water op en kook de lontong hierin gaar, ong. 30 minuten. Giet af en laat de lontong daarna afkoelen. Snij deze kleverige rijst daarna in blokjes van 1 cm bij 2 à 3 cm.
    4. Snij de bloemkoolroosjes en sperziebonen in stukken en kook ze daarna in aparte pannen beetgaar (ze mogen niet helemaal gaar worden).
    5. Was de sla en snij of breek in stukjes. Snij de zachte kern (waar de zaadjes zitten) van de komkommer weg en snij de komkommer in dunne reepjes.
    6. Snij de tahoe in plakken en bak deze daarna in een wok met hete olijfolie. Snij de tahoe daarna in schuine reepjes.
    7. Zet een steelpannetje met water op hoog vuur en kook hierin de eieren in 10 minuten hard. Giet af, laat de eieren schrikken, laat even afkoelen, pel ze, en snij de eieren in plakjes.
    8. Om te serveren pak je een bord en daarop leg je eerst wat sla, en daarop serveer je stukjes lontong. Leg hieroverheen wat komkommer, bloemkool, sperziebonen, tahoe en ei. Schep als laatste een paar lepels pindasaus over het geheel en verkruimel een stuk kroepoek over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren