Marokkaanse stoofschotel met groenten

    Marokkaanse stoofschotel met groenten

    6keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt dit gerecht ook maken met een mengsel van verschillende soorten pompoen. Dat smaakt ook erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr bataat (zoete aardappel)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 courgette, in stukken gesneden
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kikkererwten
    • 3 rode paprika's, in repen gesneden
    • 400 gr verse tomaat
    • 1 kaneelstokje
    • 3 theelepels komijnpoeder
    • 250 ml warme kippenbouillon (bouillonblokje met heet water mengen)
    • 15 gr koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Schil de bataat en snij in blokjes van ong. 2,5 cm.
    2. Zet een grote koekenpan (met deksel) op middelhoog vuur, doe de olijfolie in de pan, en bak de ui en knoflook goudbruin, ong. 1 minuut. Voeg dan de bataat, courgette, kikkererwten, paprika, verse tomaat, kaneelstokje en komijn toe. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 tot 35 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door de pan met groenten.
    3. Breng op smaak met zout en peper en strooi de koriander over de borden voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren