Zomerse maaltijdsalade met ei

    Zomerse maaltijdsalade met ei

    29keer bewaard
    30min


    37 personen hebben dit gemaakt

    In de zomer kan ik ontzettend genieten van een maaltijdsalade. Dit is een van mijn favoriete salades.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Salade
    • 1 zak aardappelen (optioneel)
    • 1 groene appel, in blokjes
    • 1 rode appel, in blokjes
    • 4 eieren, in plakjes
    • 2 avocado's, in plakjes
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 komkommer, in stukjes
    • 200 gr spekblokjes
    • 1 krop ijsbergsla, fijngesneden
    • 4 eetlepels bieslook, gehakt
    • 200 ml magere yoghurt
    • 1 bekertje (125ml) crème fraîche
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 snufje versgemalen peper en zout
    • 1 eetlepel honing
    • 1/2 eetlepel gemberpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet, als je aardappelschijfjes in de salade serveert, een pan met licht gezouten water op hoog vuur om de aardappelen in ong. 8 minuten beetgaar te koken. Giet de aardappelen af in een vergiet in de gootsteen en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes. Zet ondertussen een steelpannetje met water op het fornuis en kook hierin de eieren hard, ong. 10 minuten.
    2. Pak een kom en meng de yoghurt, crème fraîche, knoflook, peper, honing en gemberpoeder samen om de dressing te maken. Zet de dressing in de koelkast om te koelen.
    3. Sprenkel het citroensap over de stukjes avocado om verkleuring tegen te gaan. Bak de spekblokjes in een pan met een beetje olie gaar en goudbruin, ong. 8 minuten. Laat de spekblokjes uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
    4. Doe de sla, stukjes appel, ei, avocado, komkommer, spekblokjes, 2 eetlepels bieslook, en tomaat in een serveerschaal. Meng de dressing erdoor, meng alles voorzichtig door elkaar, en strooi de rest van de bieslook eroverheen. Serveer met stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Lekker frisse zomerse maaltijdsalade. Makkelijk en gezond. Kan eindeloos op gevarieerd worden. Mijn eigen toevoegingen: gesnipperde rode ui, zongedroogde tomaatjes, (zoute) zwarte olijven en asperges. - 24 jul 2013

    krakkie
    van
    1

    Heerlijke salade. Ik krijg dat alleen niet af in 30 minuten. Kostte mij 2 uur, vanaf schillen aardappels tot salade klaar in koelkast plaatsen. Recept ietsje aangepast: dot mayo toegevoegd, vond hem ietsje droog op de tong door de creme fraiche... Eigen toevoeging: Blikje fiesta mais ipv de avocado (in geval van onrijp :-) ) Twee tomaatjes 1/2 pakje spekjes + 300 gr kipblokjes, gebakken. En de ijsbergsla serveren wij onder de salade op het bord pas, dat scheelt nogal in nat worden bij bewaren. :-) SUPER lekker. - 10 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren