Marmercake van Mar

  • 23keer bewaard
  • 1uur15min

Ik vind marmercake het lekkerst als de chocolade niet overheerst. Daarom meng ik slechts 1/3 van het beslag met cacaopoeder, zodat 2/3 van de cake zijn heerlijke vanillesmaak behoudt. Deze cake is altijd binnen no-time op!

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Opbrengst: 1 cake

  • 200 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk (of meer indien nodig)
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
  2. Pak een kom en meng de bloem, bakpoeder en zout samen, en zet opzij.
  3. Pak nog een beslagkom, en mix met een elektrische mixer de zachte boter, vanillesuiker, en suiker samen. Voeg één voor één de eieren toe, en mix het beslag mooi glad. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix goed. Voeg als laatste de melk toe, en mix het tot een luchtig beslag.
  4. Schep 1/3 van het beslag in een aparte kom en meng er 2 eetlepels cacao door. Schep het vanillebeslag en het chocoladebeslag afwisselend in de cakevorm om het marmereffect te creëren. Eindig met een laagje vanillebeslag over de bovenkant.
  5. Bak de cake ong. 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een cocktailprikker ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen en laat daarna verder afkoelen op een rooster. Snij de cake in plakjes.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

Nanda
van
6

Een hele lekkere cake! Nu al twee keer gemaakt, echt een succes en makkelijk om te maken. Ik vind de verhouding chocola/vanille ook erg goed zo. - 25 jul 2012

PeterPijper
4

Heerlijk! Recept gebruikt voor het maken van cupcakes (20-25min in de oven, 20 cakejes) samen met de kids. Makkelijk te maken en inderdaad een goede verhouding. Voor herhaling vatbaar. - 03 nov 2013

AerisSyrinx
4

nom nom, erg lekker! - 21 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties