Marmercake van Mar

    Marmercake van Mar

    53keer bewaard
    1uur15min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind marmercake het lekkerst als de chocolade niet overheerst. Daarom meng ik slechts 1/3 van het beslag met cacaopoeder, zodat 2/3 van de cake zijn heerlijke vanillesmaak behoudt. Deze cake is altijd binnen no-time op!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 200 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 2 eetlepels melk (of meer indien nodig)
    • 2 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
    2. Pak een kom en meng de bloem, bakpoeder en zout samen, en zet opzij.
    3. Pak nog een beslagkom, en mix met een elektrische mixer de zachte boter, vanillesuiker, en suiker samen. Voeg één voor één de eieren toe, en mix het beslag mooi glad. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix goed. Voeg als laatste de melk toe, en mix het tot een luchtig beslag.
    4. Schep 1/3 van het beslag in een aparte kom en meng er 2 eetlepels cacao door. Schep het vanillebeslag en het chocoladebeslag afwisselend in de cakevorm om het marmereffect te creëren. Eindig met een laagje vanillebeslag over de bovenkant.
    5. Bak de cake ong. 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een cocktailprikker ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen en laat daarna verder afkoelen op een rooster. Snij de cake in plakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Nanda
    van
    12

    Een hele lekkere cake! Nu al twee keer gemaakt, echt een succes en makkelijk om te maken. Ik vind de verhouding chocola/vanille ook erg goed zo. - 25 jul 2012

    AerisSyrinx
    8

    nom nom, erg lekker! - 21 dec 2012

    PeterPijper
    6

    Heerlijk! Recept gebruikt voor het maken van cupcakes (20-25min in de oven, 20 cakejes) samen met de kids. Makkelijk te maken en inderdaad een goede verhouding. Voor herhaling vatbaar. - 03 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren