Aardappeltaart!

    Aardappeltaart!

    5keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke taart is gemaakt met aardappelschijfjes, feta, bosuitjes en wat ei, melk en knoflook. een traktatie voor heel het gezin dus.

    annejill Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
    • 3 bosuitjes
    • 250 gr feta
    • 4 eieren
    • 200 ml melk
    • 2 tenen knoflook
    • een beetje peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 5min afkoelen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en pers de knoflook uit.
    2. Verdeel nu een derde van de aardappelschijfjes over de bodem van de taartvorm of ovenschaal en bestrooi ze met peper.
    3. Verkruimel de helft van de feta en strooi het over de aardappelschijfjes samen met de helft van de bosuitjes.
    4. Leg hierop weer een laag aardappelschijfjes.
    5. En verkruimel de rest van de feta en strooi dat weer samen met de rest van de bosuitjes over de aardappelschijfjes.
    6. Dek het geheel af met de resterende aardappelschijfjes en druk alles goed aan.
    7. Klop de eieren los met de melk en de knoflook. Voeg naar eigen smaak wat peper en zout toe.
    8. Schenk het mengsel over de taart.
    9. Zet de taartvorm of ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten afkoelen en serveer met een lekkere salade.

    Bekijk dit op mijn blog

    bekijk dit recept op mijn blog!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren