Japanse garnalen met paksoi en korianderrijst

    Japanse garnalen met paksoi en korianderrijst

    6keer bewaard
    29min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Japanse garnalenschotel met paksoi en korianderrijst is lekker, snel en lekker snel!

    Chef Rob Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 espressokopjes pandanrijst
    • 10 á 12 ontdooide, ontdarmde grote garnalen
    • 1 eetlepel honing
    • 2 á 3 eetlepels Japanse sojasaus (of zoute ketjap)
    • 1/2 eetlepel sesamolie
    • 1 teentje knoflook, in plakjes
    • 1 duimtopje gember, in plakjes (of 1 theelepel gemberpoeder)
    • 1 rode peper in reepjes, zonder zaadjes
    • 1 handje cashewnoten
    • 3 á 5 takjes koriander
    • 1 gewassen sinaasappel (liefst onbespoten)
    • 3 eetlepels zonnebloemolie, om in te bakken
    • paar stronkjes paksoi, of naar smaak
    • handje taugé, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:29min 

    1. Kook de pandanrijst met een snufje zout, en voeg pas vlak voor het serveren de fijn gesneden koriander, verkruimelde cashewnoten en rasp van de sinaasappel toe. Gebruik 1,5 kopje water per 1 kopje rijst (check de verpakking).
    2. Maak een dressing van de soja, gember, knoflook, rode peper, honing en sesamolie.
    3. Snijd en spoel de paksoi. Gebruik alles behalve het onderste deel van de stronk. Spoel de taugé. Verwarm een wok op middelhoog vuur.
    4. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak de garnalen tot ze roze zijn (hooguit 1 minuut). Doe ze in een kom. (Voor de juiste timing: Begin met deze stap nadat je de rijst met de koriander hebt gemengd.)
    5. Doe de resterende olie in de wok en roerbak de paksoi en taugé ongeveer 2 minuten (evt. op hoger vuur omdat er nu meer ingrediënten in de wok zitten).
    6. Voeg de garnalen toe en vervolgens de dressing. Schep alles goed om en serveer met de rijst.

    Tip

    Ik gebruik diepvriesgarnalen die al ontdarmd zijn, en ontdooi ze in een bak/kom met ruim water voordat ik met stap 1 begin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EllenvanderSchans
    0

    ik ga het maken, maar er staat niet bij hoeveel paksoi en hoeveel taugé......... dus dat moet ik zelf even bekijken (?) - 20 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren