Mediterrane pastasalade

    Mediterrane pastasalade

    12keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pastasalade met asperges, paprika, ui en feta, die koud, lauw of warm gegeten kan worden. Ik gebruik meestal tricolore pasta, maar je kunt elke pasta gebruiken die je wilt. Als je er van houdt, kun je ook nog olijven toevoegen, of kip, voor een niet-vegetarische versie!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 350 gr pasta (bijv. fusilli tricolore)
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode ui, in kwarten en dan dun gesneden
    • 400 gr groene asperges, in stukjes van 2,5 cm
    • 50 gr zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
    • 3 eetlepels balsamico azijn
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 100 gr feta (op water), verkruimeld
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook even aan. Voeg dan de ui, asperges en zongedroogde tomaten toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten. Schenk dan 3 eetlepels balsamico azijn erbij en laat dit een beetje verdampen, ongeveer 1 minuut. Haal de pan van het vuur.
    2. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe weer terug in de pan. Meng met de twee resterende eetlepels olijfolie.
    3. Meng de pasta met de groenten en voeg ook de paprika en feta toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jeffe
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 21 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren