Pizzadeeg recept

    Pizzadeeg recept

    1keer bewaard
    2uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pizza op een pizzasteen gebakken. Deze pizza wordt met mozzarella, tomaat en basilicum belegd.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pizza

    • 475 ml bloem
    • 1 1/8 theelepel gist
    • 60 ml water (warm)
    • 3/4 theelepel zout
    • 150 ml water (kamertemperatuur)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 200 ml tomatensaus
    • 125 gram mozzarella
    • 1 tomaat
    • 6 blaadjes verse basilicum
    • 120 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min afkoelen  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Voeg de gist aan het warme water (60 ml) toe, laat even staan.
    2. Zeef de bloem. Meng in een grote kom de gezeefde bloem en zout, voeg dan het gist/watermengsel, 150 ml kraanwater en olijfolie toe. Blijven roeren tot het een plakkerig deeg wordt (ongeveer 5 min).
    3. Leg het deeg in een met olijfolie ingesmeerde kom. Dek af met plasticfolie en laat 1,5 uur rijzen.
    4. Verhit de oven op 220 graden, zet de pizzasteen erin en verwarm ongeveer 45 minuten voor.
    5. Druk het deeg naar beneden met een vuist en haal uit de kom en leg op het werkblad een beetje bloem.
    6. Rol het deeg uit tot de gewenste vorm en besmeer/beleg het met jouw keuze aan tomatensaus en verse ingrediënten, zoals tomaat, mozzarella, geraspte kaas en basilicum.
    7. Zet de belegde pizza in de oven op de pizzasteen en bak de pizza 5 - 7 minuten. Je zelfgebakken pizza is over het algemeen klaar als de niet-belegde pizzarand bruin en krokant is geworden en wat is gerezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren