Mediterraanse gebakken vis

    Mediterraanse gebakken vis

    19keer bewaard
    45min


    183 personen hebben dit gemaakt

    Visfilets gebakken in een Parmezaan-tomatensaus met Italiaanse kruiden, olijven en witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eiertomaten
    • 2 eetlepel olijfolie
    • 1/2 rode ui, versnipperd
    • snufje gedroogde oregano
    • 4 eetlepels witte wijn
    • 24 Kalamata olijven, ontpit en gehakt
    • 4 eetlepels kappertjes
    • 1 theelepel vers citroensap
    • 6 blaadjes basilicum, gehakt
    • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 500 gr schol- of tongfilet
    • 6 blaadjes verse basilicum, gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 210°C/gasstand 7.
    2. Een pan water aan de kook brengen. De tomaten in het kokende water onderdompelen, uit de pan halen en in een kom ijswater leggen. Afgieten, het vel verwijderen, fijnsnijden en apart zetten.
    3. In een koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en hierin de ui sauteren tot deze zacht is. Knoflook en oregano erdoor roeren. Tomaat erdoor roeren en zacht laten worden. Wijn, olijven, kappertjes, citroensap en gehakte basilicum erdoor roeren. Het vuur lager zetten, de Parmezaanse kaas erdoor roeren en het mengsel in ong. 15 minuten tot een dikke saus laten inkoken.
    4. De vis in een ondiepe ovenschaal leggen, de saus erover schenken en bestrooien met resterende basilicum.
    5. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vis met een vork uiteen valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Pier
    van
    0

    Heerlijke saus is dit voor over de vis. Verfijnd van smaak. Zal ik zeker nog eens maken. - 07 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren