Kaasfondue uit Neuchâtel

    Kaasfondue uit Neuchâtel

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Neuchâtel is een Zwitsers dorpje dat bekend staat om zijn horloges en om de kaasfondue! Dit recept voor kaasfondue uit dit dorpje is dus heel speciaal!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 teentje knoflook, geschild en doorgesneden
    • 4 dl droge witte wijn
    • 250 gr Emmentaler, geraspt
    • 250 gr Gruyère kaas, geraspt
    • 50 gr walnoten
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 borrelglaasje Kirsch
    • 1 snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje (versgeraspte) nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

      Bereidingswijze

    1. Pak een fonduepan die op het vuur kan en wrijf de binnenkant van de pan in met de knoflookhelften. Schenk de wijn in de fonduepan, en zet deze op het fornuis op een laag vuur. Voeg als de wijn goed heet is geworden de geraspte kaas toe. Goed blijven roeren totdat alle kaas is gesmolten. Voeg de maïzena toe, roer goed, en voeg daarna al roerende eerst de kirsch en daarna de walnoten toe. Blijf roeren tot de kaasfondue mooi glad is geworden. Garneer met peper en nootmuskaat. Haal de fonduepan voorzichtig van het vuur en zet de pan op een rechaud om warm te houden. Serveer met stokbrood en rauwkost om te dopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren