Rode snapper op Mediterraanse wijze

    Rode snapper op Mediterraanse wijze

    4keer bewaard
    45min


    193 personen hebben dit gemaakt

    Vis gesudderd in een saus op basis van tomaat, uit, kappertjes en zwarte olijven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 kleine ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik (400 gr) gepelde eiertomaat, uitgelekt en fijngesneden
    • 2 eetlepeltjes kappertjes, gehakt
    • 75 gr zwarte olijven, gehakt
    • 1/4 theelepel gemalen droge chilipeper
    • handje gehakte verse peterselie
    • 500 gr rode snapperfilet
    • 1 eetlepel vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. In een koekenpan de olijfolie verhitten en daarin de ui in ong. 5 minuten zacht sauteren.
    3. Knoflook toevoegen en 1 minuut sauteren. Kappertjes, olijven, chilipeper en peterselie erdoor roeren. Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten stoven.
    4. Een paar lepels saus over de bodem van een ovenschaal van 18x18 cm smeren en daarover in een enkele laag de filets verdelen. Citroensap over de filets druppelen en vervolgens de resterende saus erover schenken.
    5. 15-30 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de filets). Tijdens het bakken 1 keer met saus bestrijken. De vis is gaar als het met een vork makkelijk uiteen valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren