Suiker-kaneel brood

    Suiker-kaneel brood

    8keer bewaard
    2uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk brood dat is voortgekomen toen een ander recept volledig mislukte. Uiteindelijk was het super lekker dus het zou zonde zijn om het niet te plaatsen.

    Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 250 ml melk
    • 70 gr boter
    • 6 gr gist
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 600 gr witbrood bloem
    • 3 eieren
    • 1 eetlepel zout
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1,5 eetlepel kaneel
    • poedersuiker
    • heet water
    • 2 stokjes uitgeschraapte vanille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Doe de melk in een pannetje en maak deze warm, voeg de boter toe tot deze helemaal is opgelost.
    2. Doe het melkmengsel in een mengkom en voeg de gist toe, even roeren en voeg daarna de suiker en bloem in porties erbij. Roer door tot het een slap mengsel is ongeveer zoals dat van cake. Doe er anders nog beetje melk of als het echt heel erg zacht is nog een beetje bloem bij.
    3. Doe dit in een bakblik en laat het ongeveer 1 1/2 uur rijzen. Het deeg gaat niet meer uit deze bak dus zorg ervoor dat het een redelijk grote bak is en dat het deeg een groot oppervlakte krijgt. Hij hoeft niet zozeer de lucht in.
    4. doe de 110 gr suiker en de kaneel door elkaar heen en meng het een beetje. Maak vervolgens de bovenkant van het deeg nat en strooi de suiker en kaneel er gelijkmatig over heen.
    5. Bak het brood in ongeveer 10 minuten af op 180 graden. Het hoort van binnen nog een heel klein beetje zacht ze zijn waardoor het lijkt alsof hij niet helemaal gaar is maar dat is hij wel.
    6. als het brood in de oven zit moet je beginnen met het glazuur. schraap 2 vanille stokjes uit in een kommetje (gewoon vanille kan vast ook wel) en doe hier een heel klein beetje heel heet water bij. Voeg de poedersuiker toe tot je een fijn glazuur krijgt waarbij je geen gewoon water meer ziet, het moet nog wel behoorlijk vloeibaar zijn
    7. haal het brood uit de oven, giet het glazuur erover heen. Laat het afkoelen en het glazuur opdrogen en opdienen.

    Andere ideeën

    Je kan het in elke vorm laten rijzen als je een in die vorm gevormde bak hebt. Je kan dus ook een hartje ervan maken voor valentijn bijvoorbeeld

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren