Karnemelkkaas

    Karnemelkkaas

    19keer bewaard
    1uur35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Zie hoe makkelijk het is om zelf kaas te maken met dit recept! Karnemelk geeft ontzettend veel smaak.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 170 gr - 200 gr kaas

    • 1 liter karnemelk
    • zout (optioneel)
    • verse kruiden (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de karnemelk, in een middelgrote pan, tot 71°C (check met een thermometer), onder af en toe roeren. De klontjes zullen zich scheiden van de wei (zo niet, verwarm dan geleidelijk tot 82°C).
    2. Schenk de klontjes (wrongel) in een fijne zeef bekleed met een schone kaasdoek. Knoop de hoeken van de kaasdoek samen en hang de zak 30 minuten tot een uur op om het uit te laten lekken, tot het niet meer druppelt of de kaas de gewenste consistentie heeft. Je kunt ook de kaasdoek over de wrongel vouwen en er een kom gevuld met water opzetten en het uit laten lekken boven een kom.
    3. Doe de kaas in een kommetje. Voeg zout en verse kruiden toe indien gewenst.

    Video

    Karnemelkkaas
    Karnemelkkaas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    3

    Dit recept gemaakt erg leuk en lekker ,geen vet en je weet wat je eet lekker met kruiden op een toastje - 24 jul 2012

    1

    Het recept blijkt ook heel geschikt om een restje karnemelk op te maken. Je hebt verder niks speciaals nodig. - 26 nov 2012

    Marjel
    van
    1

    Dit is de eerste keer dat ik kaas heb gemaakt! Het verbaasde mij hoe makkelijk het was. Eerst dacht ik dat het niet ging lukken omdat de korrels wei zo klein waren, maar toen ik het door de kaasdoek zeefde, bleven ze keurig in het doek hangen. Ik heb naderhand zout en peterselie toegevoegd. - 31 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren