Pita met kip

    Pita met kip

    7keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Voor als je een makkelijk gerechtje zoekt, kun je deze smaakvolle pita's met kip en romige hüttenkäse-saus maken. Dit recept is voor 1 persoon, maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen en naar smaak aanpassen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 pita's

    • 1 kipfilet
    • 1 theelepel cajunkruiden, of naar smaak
    • 1/4 ui, fijngesneden
    • 1/4 komkommer, fijngesneden
    • 2 pitabroodjes
    • 1 snufje zout en peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels hüttenkäse
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 teentje knoflook, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

      Bereidingswijze

    1. Snij de kipfilet in blokjes of reepjes, smeer de kip in met cajunkruiden, en bak de kip in de hete olie gaar (niet langer roze van binnen). Je kunt eventueel ook de ui meebakken, maar ik eet het vaak rauw.
    2. Maak de saus door de hüttenkäse, mayonaise, knoflook, peper en zout te mengen. Zet in de koelkast tot gebruik.
    3. Haal de pitabroodjes uit de verpakking, en rooster ze in een broodrooster of verwarm ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Snij de pitabroodjes voorzichtig open (pas op de hete stoom) en vul de pitabroodjes met de kip, ui, komkommer en saus. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren