Gepaneerde kipfilet

    Gepaneerde kipfilet

    7keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Direct uit het zuiden van de Verenigde Staten, dit kip recept is verrukkelijk maar ook makkelijk om te maken. Je kan ook zelf meer kruiden toe voegen bij de bloem om je eigen smaak te ontwikkelen.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilet
    • 400 ml slaolie
    • 1/2 theelepel pikante paprikapoeder
    • 3/4 theelepel zout
    • 3/4 theelepel zwarte peper
    • 1 ei
    • 50 ml witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zet een grote wok met olie op hoog vuur om heet te worden.
    2. Spoel de kipfilet af en dep droog. Kluts een ei in een diep bord. Leg de kipfilet in het ei en keer een paar keer om. In een ander diep bord, maak een mengsel van bloem, zout, peper, en paprika.
    3. Haal de kip uit het ei en leg in het bloemmengsel zodat beide kanten bedekt zijn.
    4. Voeg de kip toe aan de hete olie, bak 8-10 minuten tot de kip gaar is. Een paar keer omdraaien in de pan.
    5. Laat de kipfilet op een keukenrol uitlekken en afkoelen.

    Tip

    Kan overal bij, op de foto is het geserveerd met aardappels uit de oven en broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren