Fruitige kwarktaart

    Fruitige kwarktaart

    5keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak deze romige, frisse kwarktaart met mandarijntjes of met aardbei. Je kunt ook je eigen fruit kiezen. Het recept is makkelijk aan te passen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bakje (van 500 gr) kwark
    • 1 grote (ong. 450 gr) cake, in plakjes gesneden
    • 2 blikjes (totaal ong. 600 gr) mandarijntjes (of een doosje aardbeien)
    • 125 gr witte basterdsuiker
    • 125 ml slagroom
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 6 blaadjes gelatine (bij aardbei, verwerk ook 1 rood vel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Vet een bakvorm in met boter en bedek de bodem van de bakvorm met plakjes cake. Meng de kwark met de basterdsuiker en vanillesuiker, en roer het mengsel glad.
    2. Pak een grote kom en vul deze met water. Laat hierin de blaadjes gelatine weken. Open de blikjes mandarijn en vang het sap op. Verwarm het mandarijnsap en laat de gelatine hierin volledig oplossen.
    3. Meng het gelatinemengsel door het kwarkmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel dit ook door het kwarkmengsel. Stort het beslag in de bakvorm over de cakebodem, en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Versier de kwarktaart met de overgebleven stukjes fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren