Stamppot met spek en kaas

    Stamppot met spek en kaas

    1keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze stamppot met spekjes en geraspte kaas heeft een hele bijzondere groente: raapstelen. Je kunt ze eventueel vervangen door andijvie, maar het is zeker de moeite waard om naar raapstelen te zoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo aardappelen, snij in vieren
    • 2 winterpenen, in stukjes gesneden
    • 60 gr boter, apart te verwerken (gebruik naar smaak)
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 750 gr raapstelen, in stukjes
    • 150 ml melk
    • 200 gr geraspte jong belegen kaas
    • zout en peper naar smaak
    • 300 gr spekblokjes (of gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zet een pan met water op het vuur en kook de winterpenen gaar en zacht, ong. 20 minuten. Zet een tweede pan water op met wat zout en kook hierin de aardappelen gaar en zacht, in 20 minuten. Giet beide pannen af en zet ze opzij.
    2. Doe 40 gr boter in een grote koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de stukjes paprika en kerriepoeder toe en bak die 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur, en zet apart.
    3. Doe nog een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes bruin. Giet overtollig vet af, of bewaar het eventueel om een scheutje bakvet toe te voegen aan de puree.
    4. Pureer de aardappels en wortels met een elektrische mixer samen met de melk en boter (voeg eventueel wat bakvet toe van de spekjes). Voeg naar smaak meer boter, melk, zout en peper toe. Roer als de puree glad is met een spatel de raapstelen, ui met paprika, spekjes en de kaas erdoor. Verhit en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren