Merengue voor citroenmerenguetaart

    Merengue voor citroenmerenguetaart

    12keer bewaard
    15min


    191 personen hebben dit gemaakt

    Deze merengue is fantastisch. Hij verliest geen volume en heeft een verrukkelijke vanillesmaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 ml water
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1 eetlepel maizena
    • het wit van 3 eieren
    • 1/4 theelepel wijnsteenzuur
    • 1 snufje zout
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 6 eetlepels kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Water, 2 eetlepels suiker en maizena in een pannetje aan de kook brengen. Al roerend op een laag vuur doorzichtig laten worden. Van het vuur halen.
    2. Eieren, wijnsteenzuur en zout in een glazen of metalen kom schuimig opkloppen. Vanille erdoor roeren en geleidelijk en onder voortdurend kloppen de 6 eetlepels suiker toevoegen tot de merengue tot zachte pieken komt. Vervolgens geleidelijk het maizenamengsel toevoegen en het geheel stijf kloppen.
    3. Over de bovenkant van een taart verdelen en in de oven bruin laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren