Mosterdsoep van Pien

    Mosterdsoep van Pien

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mijn versie van mosterdsoep, een gladde, gebonden soep, geserveerd met wat tuinkers.

    pien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter
    • 25 gr bloem
    • 1 1/2 groentebouillontablet
    • 1 ei
    • 2 1/2 eetlepels Franse mosterd
    • 1/8 liter slagroom
    • 1 1/2 eetlepels gembersiroop
    • zout
    • peper
    • 1 bakje tuinkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

      Voorbereiden (kan een dag vantevoren)

    1. In pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 3/4 l water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Blijven roeren tot licht gebonden soep.
    2. Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt). In kom dooier met mosterd losroeren. Slagroom en gembernat erdoor roeren.
    3. Al roerende roommengsel aan soep toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep (niet koken). Laat afkoelen.
    4. Afwerking

    5. Soep in ongeveer 5 min. verwarmen. Af en toe roeren. Niet koken. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in kommen scheppen. Tuinkers van bedje knippen en boven op de soep leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren