Spaghetti zuurkoolschotel

    Spaghetti zuurkoolschotel

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Spaghetti met zuurkool zou je misschien niet gelijk verwachten, maar probeer het eens. Ik vind het erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
    • 2 eetlepels margarine
    • 1 bouillonblokje
    • 400 gr spaghetti
    • 400 gr rundergehakt
    • 125 ml zure room
    • 2 theelepels hete paprikapoeder
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 300 gr zuurkool
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 50 gr geraspte kaas, naar keuze
    • 40 gr gerastpe Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven op 200°C en wrijf een ovenschaal eerst in met een gepeld en gehalveerd teentje knoflook, en vervolgens met boter.
    2. Zet een pan met ruim water en een bouillonblokje op het vuur en kook hierin de spaghetti beetgaar, ong. 8 minuten. Giet af en zet opzij.
    3. Rul het gehakt bruin in een grote koekenpan met 1 eetlepel margarine, ong. 5 minuten. Roer de zure room, hete en zoete paprikapoeder, zout en peper door het gehakt. Voeg dan de zuurkool toe, en bak nogmaals 5 minuten. Roer goed. Laat het mengsel afkoelen.
    4. Pak een kom en meng de Goudse kaas, paneermeel, en Parmezaanse kaas samen.
    5. Vul de ovenschaal eerst met een derde van de spaghetti, dan de helft van het zuurkoolmengsel. Herhaal deze stappen en eindig met spaghetti. Strooi de kaas eroverheen en leg er een paar klontjes boter op. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren