Sambal babi (varkensvlees)

    Geniet van de heerlijke combinatie van pittig varkensvlees met romige kokosmelk. Dit gerecht past goed bij een Indonesische rijsttafel.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr varkensvlees, in stukjes gesneden
    • 3 eetlepels ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 lomboks (of 1 theelepel sambal oelek)
    • 1 scheutje trassi (garnalenpasta)
    • 1 theelepel djahé (gedroogde gemalen gemberwortel)
    • 1 theelepel laos
    • 2 salamblaadjes
    • 2 djeroek poeroetblaadjes (limoenblaadjes)
    • 1 scheutje ketjap, naar smaak
    • 1 snufje nootmuskaat, naar smaak
    • 1/2 theelepel suiker
    • 475 ml dikke santen (dikke kokosmelk)
    • 475 ml water
    • een scheutje olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Blokjes varkensvlees in een pan met water half gaar koken. Kruiden in een pan met wat olie fijnmaken (knoflook, lomboks, trassi, djahé, laos, salamblaadjes, djeroek poeroetblaadjes, ketjap, en nootmuskaat). Blaadjes uit de pan halen en ui in de pan met kruiden bakken. Halfgaar vlees en suiker toevoegen. Sudderen tot vlees gaar is. Santen toevoegen. Doorkoken tot de olie er uitkomt. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren