Zondagse trifle

    Zondagse trifle

    22keer bewaard
    2uur25min


    88 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van een traditionele trifle zonder gelatine. Wij kregen dit vrijwel elke zondag als dessert toen ik opgroeide. Het recept bevat zelfgemaakte custard, maar dit kun je ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt of poeder gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 plakken cake
    • 5 eetlepels frambozenjam, of zoveel als gewenst.
    • 200g verse frambozen, of meer indien gewenst
    • 568ml slagroom
    • 3 eierdooiers
    • 30g poedersuiker
    • 60g geroosterde amandelschaafsels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Smeer frambozenjam op de plakken cake.
    2. Breek de cake dan in stukken en leg deze op de bodem van een grote glazen schaal.
    3. Leg de frambozen er bovenop.
    4. Maak nu de custard door de helft van de slagroom in een kleine pan langzaam te verwarmen.
    5. Terwijl de room warm wordt, klop de eierdooiers met suiker in een kom op tot het goudgeel en glad is. Doe het dan in een schone kom.
    6. Voeg daarbij nu de verwarmde slagroom, en blijf continue stevig roeren. Schenk de custard weer terug in de pan en verwarm op laag vuur, blijf roeren tot het dikker wordt. Het moet zo dik worden dat het aan de bolle kant van een lepel blijft kleven. Haal van het vuur en laat staan om af te koelen.
    7. Schenk de afgekoelde custard over de cake. Klop de andere helft van de slagroom op, maar niet te stijf, en verspreid over de custard.
    8. Bestrooi met het amandelschaafsel en laat een paar uur afkoelen voordat je ervan gaat eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren