Mexicaanse bonenburgers

    Mexicaanse bonenburgers

    17keer bewaard
    35min


    166 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische burgers kunnen op het fornuis, in de oven of op de barbecue gebakken worden. Serveren in een zuurdesembolletje met avocado, sla, zure room en kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 wortel
    • 1 blik (400 gr) kidneybonen
    • 1/2 groene paprika, gehakt
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 450 gr salsasaus
    • 100 gr paneermeel
    • 4 eetlepels volkorenmeel
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • zout naar smaak
    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De wortel in een kommetje met een beetje water doen, afdekken met keukenfolie en in ong. 2 minuten in de magnetron zacht laten worden. Afgieten.
    2. Bonen en gestoomde wortel in een grote kom fijnprakken. Groene paprika, ui, salsasaus, paneermeel en volkorenmeel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, zwarte peper en chilipoeder. Eventueel naar behoefte meer bloem of salsasaus toevoegen. Vorm van het mengsel 8 burgers.
    3. In een grote koekenpan op matig hoog vuur olijfolie verhitten en daarin de burgers in ong. 8 minuten per kant bruin en stevig bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren