Sambal boontjes

    Sambal boontjes

    8keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je kunt ze net zo pittig maken als je lekker vindt. Dit gerecht past goed bij een Indonesische rijsttafel.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr sperziebonen (of snijbonen)
    • 10 peteh boontjes
    • 1 scheutje olie, naar smaak
    • 1 lombok
    • 3 eetlepels ui, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 snufje ketoembar, naar smaak
    • 1 salemblaadje
    • 3 theelepels sambal oelek
    • 1 theelepel laos
    • 2 kemirinoten
    • 1 stukje sereh (citroengras)
    • 2 theelepels suiker
    • 2 theelepels assemwater
    • 100 ml water
    • 230 ml dikke santen (dikke kokosmelk)
    • 1 snufje zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij de boontjes (sperzie en peteh) in stukjes. Bak in een wok met olie de lombok, ui, knoflook, ketoembar, salem, sambal, laos, en kemirinoten.
    2. Boontjes, sereh, suiker, assemwater, en water toevoegen. Kook de peteh en sperziebonen hierin bijna gaar. Voeg santen (kokosmelk) toe, en geheel laten inkoken tot de olie er uitkomt. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren