Ajam boemboe roedjak

    Ajam boemboe roedjak

    6keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Geniet van deze kip in pittige, zoete saus. Alle ingrediënten zijn bij de toko te vinden. Serveer dit bijvoorbeeld bij een Indonesische rijsttafel.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 hele kip, schoongemaakt en in stukken gesneden
    • zout
    • 2 theelepels assemwater
    • boter
    • 3 lomboks (of 1 eetlepel sambal oelek)
    • 3 theelepels ketoembar
    • 2 eetlepels ui, gesnipperd
    • 3 kemirinoten
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 theelepel laos
    • 1 klein stukje trassi
    • 2 theelepels suiker
    • 1 sereh (citroengras)
    • 1 eetlepel olie
    • 1 blok santen (of 475 ml dikke santen, maar laat dan het water weg)
    • 300 ml water, of zoveel als nodig
    • 2 djeroet poeroetblaadjes
    • 2 salamblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Stukken kip inwrijven met zout en assemwater en in boter bruin bakken. Snij alle kruiden fijn (behalve de blaadjes), meng ze, en bak de fijngesneden kruiden zonder blaadjes in wat olie. Voeg dan het blok santen met water en de blaadjes toe en bak hierin de kip gaar. Serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren