Herfstsalade met gebakken geitenkaas en gerookte kip

    Herfstsalade met gebakken geitenkaas en gerookte kip

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De warme geitenkaas maakt deze salade erg lekker. Je kunt nog wat honing over deze salade serveren als je van een beetje zoet houdt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kruimig geitenkaasje
    • 2 eetlepels slagroom
    • 1 eetlepel tijm
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 3 sjalotten, gesnipperd
    • 1 eetlepel rode-wijnazijn
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 100 gr gerookte kip, fijngesneden
    • 2 wortels, geschild en geraspt
    • 2 stonkjes witlof
    • 1 zak (75 gr) veldsla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal met een inhoud van ong. een halve liter in.
    2. Verkruimel de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper. Roer de slagroom erdoor en verdeel de geitenkaas over de ovenschaal. Tijm erover strooien en een klein scheutje olijfolie erover sprenkelen. Bak de geitenkaas in de oven goudgeel, ong. 20 minuten.
    3. Marineer de sjalotjes in de azijn en voeg zout en peper toe, ong. 5 minuten. Roer de mosterd erdoor en voeg resterende olie toe. Gerookte kip en wortels door de dressing roeren. Zet kipmengsel opzij.
    4. Haal de geitenkaas uit de oven, laat afkoelen. Maak de witlofblaadjes los en snij ze in de lengte doormidden. Pak een kom en meng de witlof, veldsla en de helft van het kipmengsel goed door elkaar. Verdeel dit over 4 borden, en leg de geitenkaas op de sla. Schep het overgebleven kipmengsel erop of eromheen ter versiering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren