Cheesecake met vers fruit

    Cheesecake met vers fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze cheesecake bak je in stappen: eerst de koekjesbodem, daarna de roomkaas, en dan de crème fraîche. Vervolgens beleg je de taart met vers fruit en strooi je er nog wat poedersuiker over. Ziet er erg mooi uit!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 50 gr boter
    • 8 volkoren biscuits
    • 600 gr roomkaas
    • 180 gr suiker
    • 10 gr vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 5 eetlepels slagroom
    • 2 eetlepels citroensap
    • rasp van 2 citroenen
    • 200 ml crème fraîche
    • (vers) fruit, om de bovenkant mee te bedekken
    • poedersuiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur20min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (een hetelucht oven op 160°C). Vet een taartvorm in met boter.
    2. Smelt de boter en verkruimel de biscuits. Meng de boter en de biscuitkruimels en druk het op de bodem van de ingevette vorm. Bak de bodem ong. 5 minuten en laat daarna afkoelen.
    3. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C (hetelucht op 130°C). Mix alle ingrediënten, behalve de crème fraîche en het fruit, tot een luchtige massa. Schep in de vorm en bak ong. 50 minuten.
    4. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C (180°C voor een heteluchtoven). Roer de crème fraîche los en verdeel over de taart. Bak de cheesecake nog 5 minuten. Laat afkoelen en zet het nog ca. 2 uur in de koelkast.
    5. Serveer met fruit en eventueel poedersuiker.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren