Witte chocolade truffeltaart

    Witte chocolade truffeltaart

    5keer bewaard
    3uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze witte chocolade truffeltaart is heel leuk om te maken, omdat je de taart decoreert met zelfgemaakte chocoladekrullen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Taart
    • 2 eieren
    • 50 gr witte basterdsuiker
    • 50 gr bloem
    • 50 gr witte chocolade, gesmolten
    • Truffellaag
    • 300 ml slagroom
    • 350 gr witte chocolade
    • 250 gr roomkaas
    • Chocoladekrullen
    • melk of pure chocolade, gesmolten (naar smaak)
    • cacaopoeder, naar smaak.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:3uur20min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
    2. Klop de eieren met de suiker in ong. 10 minuten luchtig. Zeef de bloem boven de kom en roer met een metalen lepel door. Roer de gesmolten chocolade (50 gr) erdoor en doe in de springvorm. Bak 25 minuten op 180°C. Laat de taart afkoelen.
    3. Slagroom onder voortdurend roeren aan de kook brengen. Laat afkoelen. Voeg gesmolten chocolade toe (350 gr) en roer. Laat mengsel bijna helemaal afkoelen en roer dan de roomkaas erdoor. Doe het mengsel op de cake en laat in koelkast opstijven (zeker 2 uur).
    4. Maak de chocoladekrullen met melk of pure chocolade. Smeer gesmolten chocolade uit op een marmer of kunststof plaat. Smeer uit tot een dunne laag. Laat bij kamertemperatuur stollen en duw met een paletmes onder een hoek van 25° door de chocolade zodat er krullen ontstaan. Laat deze helemaal hard worden. Garneer de taart met krullen en cacaopoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren