Franse appeltaart van Pauline

    Franse appeltaart van Pauline

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze Franse appeltaart combineert de smaken van kaneel, Calvados en abrikoos. Haal ook een beetje Frankrijk in huis!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 Franse appeltaart

    • 125 gr boter
    • 250 gr bloem
    • 70 gr suiker
    • 2 beschuitjes, verkruimeld
    • 6 appels
    • kaneel, naar smaak
    • een scheut Calvados, naar smaak
    • een paar eetlepels abrikozenjam, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

      Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage taartvorm in met boter.
    2. Kneed de boter, bloem en suiker samen, en druk het deeg op de bodem van een lage taartvorm. Bak de taartbodem 10 minuten in de oven.
    3. Haal de taartbodem uit de oven en strooi 2 verkruimelde beschuiten over het deeg. Schil en snij de appels in partjes en bestrooi met kaneel. Verdeel de appels over het beschuit in de taartvorm. Bak nog 20 minuten in de oven op 200°C.
    4. Op de nog warme taart Calvados schenken en wat abrikozenjam erover strijken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren