Tompoezen met gorgonzola

    Tompoezen met gorgonzola

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Tompoezen hoeven niet zoet te zijn. Je kunt ze ook heel goed met gorgonzola en druiven eten. Een hartig en leuk uitziend hapje!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries
    • 2 eetlepels losgeklopt ei
    • 2 eetlepels grofgehakte blanke hazelnoten
    • 200 gr blauwe druiven
    • 100 gr gorgonzola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm een oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd een plakje baderdeeg in vieren. Leg de vier stukjes deeg op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze met hazelnoten (Herhaal dit hele proces om meerdere tompoezen te maken). Bak ze in de hete oven in circa 15 minuten goudbruin. Laten afkoelen.
    2. Neem de druiven los van de takjes. Snijd de gebakken plakjes deeg vervolgens met een kartelmesje horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant van de bodems en de onderkant van de deksels voorzichtig met gorgonzola. Leg op elke bodem 4 druiven en zet de deksels erop. Leg de rest van de druiven ernaast. Serveer op gedroogde of verse druivenbladeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren