Pruimen-appeltaart met amandelen

    Pruimen-appeltaart met amandelen

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In plaats van pruimen kun je voor deze amandeltaart ook 60 gr frambozen of bosbessen gebruiken. Dat doe ik ook wel eens.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Taartbodem
    • 100 gr boter
    • 80 gr suiker
    • 2 eieren
    • 90 gr bloem, gezeefd
    • Roomlaag
    • 375 gr verse ricotta
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 90 gr suiker
    • 2 eieren
    • 150 gr pruimen, fijngesneden
    • 2 eetlepels maïzena
    • 375 gr appelcompote
    • 1 zakje (75 gr) amandelschaafsels, geroosterd (apart te verwerken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet in.
    2. Taartbodem: Klop met een mixer de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg eieren één voor één toe. Voeg bloem toe en roer het met een spatel tot een romige massa. Verdeel het beslag over de bodem van de vorm en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Klop de ricotta, citroenschil en suiker met een mixer tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pruimen en maïzena toe en roer het mensgel snel door met een spatel.
    4. Roer met een metalen lepel de compote en de helft van de amandelschaaf door het mengsel. Giet het mengsel op de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
    5. Verspreid de overgebleven amandelen over het kaasmengsel en bak de taart 45 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Laat in de vorm afkoelen. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren