Pommes d'Indra

    Pommes d'Indra

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept voor appel uit de oven heb ik zelf uitgevonden, toen ik nog 11 was. Het is makkelijk en snel te maken, en natuurlijk ook heel lekker! Dit moet je gewoon proeven. Als nagerechtje of gewoon als je tijd over hebt!

    West-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 hele appel
    • boter
    • paar speculooskoekjes
    • 1/2 pakje room
    • Eventueel advocaat of sinaasappelsap
    • 2 eetlepels suiker
    • partjes sinaasappel of ander fruit naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smeer de gewassen appel helemaal in met boter.
    3. Neem de speculooskoekjes en een grote soeplepel. Plet de speculooskoekjes en rol de beboterde appeltjes in de geplette koekjes.
    4. Zet de appel in een klein ovenschaaltje. Zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (temperatuur of tijd kan verschillen, want want niet alle appels zijn even groot!)
    5. Nu gaan we de slagroom maken! Dit doen we door een beetje room te mixen met suiker. Voeg (als je wilt) een beetje sinaasappelsap of 1,5 eetlepel advocaat toe aan de slagroom voor een speciale 'touch'.
    6. Voor de saus warm je het roommengsel op op een laag vuurtje. Blijf kloppen tot alles warm is en het een losse saus wordt.
    7. De Pommes d'Indra zijn bijna klaar. Leg de laatste 50 sec. dat de appel in de oven ligt, er een schijfje sinaasappel bij.
    8. Serveer de appel met de roomsaus en smullen maar!

    Tip

    Voor 1 persoon!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren