Groentetaart met tomaat en champignon

    Groentetaart met tomaat en champignon

    2keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Geniet ook van deze vegetarische hartige taart met tomaat, champignon, paprika en ui. De taart ziet er prachtig uit met een glinsterend, knapperig kaaskorstje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 250 gram champignons
    • 2 vleestomaten
    • 2 paprika’s
    • 2 grote uien
    • 2 eieren
    • 125 ml slagroom
    • peper en zout, naar smaak
    • geraspte kaas, naar smaak
    • 2 eetlepels (zonnebloem)olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd de groenten in kleine stukjes. Laat de tomaten een paar minuten uitlekken in een zeef of vergiet. Bak dan alle groenten kort in wat olie. Klop de eieren in een kom en voeg daar de slagroom aan toe. Doe er naar smaak een beetje zout en peper bij.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet de ovenschaal in en bedek deze met het bladerdeeg. Prik er wat gaatjes in met een vork en zorg voor een opstaand randje van ca. 2 cm.
    3. Vul de ovenschaal met het bakmengsel en giet de eieren met de slagroom hierover. Voeg eventueel een laagje geraspte kaas toe over de bovenkant van de taart. Bak de taart in ca. 40 minuten gaar.

    Tip van de thuiskok:

    I.p.v. de bakvorm invetten, kan je ook bakpapier gebruiken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren