Jagerskip

    Jagerskip

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Je kunt bij deze jagerskip goed gebakken aardappeltjes en erwtjes serveren. Je kunt voor dit gerecht drumsticks of vleugeltjes gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kipdrumsticks (of 12 kippenvleugeltjes)
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 ui
    • 250 gram champignons
    • 50 gram boter of margarine
    • 1 teentje knoflook
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 laurierblad
    • 100 ml rode wijn
    • 100 ml water
    • 1 theelepel maïzena
    • 2 eetlepels koffiemelk
    • 1 eetlepel peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Dep de drumsticks droog en bestrooi het met peper en zout. Snijd de ui in kleine stukjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
    2. Braad de drumsticks in ca. 10 minuten in de boter goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en bak de ui en champignons ca. 3 minuten in de braadboter. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm het geheel 1 minuut. Voeg het laurierblad, de wijn en het water toe. Voeg de drumsticks toe en laat het geheel in ca. 30 minuten gaar stoven.
    3. In een kommetje de maïzena met de koffiemelk roeren tot een glad papje. Haal de drumsticks uit de pan als ze gaar zijn en bind de saus met het maïzenapapje. Breng de saus eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Roer als laatst de peterselie door de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren