Tiramisu van Marjon

    Tiramisu van Marjon

    1keer bewaard
    2uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Misschien een leuk idee om als toetje op Valentijnsdag te serveren? Eén bakje, met 2 lepels? Echt genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eieren
    • 100 gram suiker
    • 400 gram mascarpone
    • 250 gram lange vingers
    • 1 kop (ong. 230 ml) sterke zwarte koffie
    • 1 scheutje rum
    • 30 gram cacao(poeder)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker goed op tot er een lichtkleurige crème ontstaat. Klop het eiwit op tot een schuimige witte massa. Meng het opgeklopte eiwit met de mascarpone (geen mixer gebruiken!) en voeg dit mengsel toe aan de crème van eierdooiers. Bedek de bodem van een grote rechthoekige schaal met een laagje lange vingers en schenk hier wat van de koffie en rum over.
    2. Bedek deze laag vervolgens met het crèmemengsel, strooi hierover wat cacao (evt. met behulp van een zeefje) en laat de tiramisu enkele uren in de koelkast rusten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren