Bonbon van carpaccio met kruidensalade

    Bonbon van carpaccio met kruidensalade

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    En bijzonder voorgerecht en een leuk alternatief voor de traditioneel geserveerde carpaccio. Hier wordt de salade ingepakt in de rundercarpaccio, zo lijkt het wel een bonbon! Goed idee voor het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 citroen schoongeboend
    • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 1 theelepel fijne mosterd
    • 1 zakje rucola
    • 1 bakje (15 gr) koriander alleen de blaadjes
    • 1 bakje (15 gr) basilicum, alleen de blaadjes
    • 100 gram rundercarpaccio
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • grana padano schilfers, naar smaak
    • frissé sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    2. Klop een vinaigrette van 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel rasp, olie en de mosterd.
    3. Schep om met rucola, koriander en basilicum. Verdeel de salade over bordjes en vorm een bergje. Pak elk bergje in met de carpaccio.
    4. Bestrooi met citroenrasp en vers gemalen zwarte peper. Serveer op frissé sla. Eventueel met kaas garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren