Ricotta-chocoladetaart

    Ricotta-chocoladetaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze kaastaart, of ook wel cheesecake, is gemaakt van ricotta gemengd met gekonfijte sinaasappel en chocola. Een heerlijke combinatie!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 1/2 eetlepel boter
    • 200 gr pure chocolade (in gedeelten)
    • 100 gr gepelde amandelen
    • 500 gr ricotta
    • 75 gr gekonfijte sinaasappelschil (of rode gekonfijte vruchtjes)
    • 150 gr suiker
    • 50 gr rozijnen
    • 4 eieren
    • 2 eierdooiers
    • rasp van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in met de boter. Hak de chocolade in kleine brokjes. Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
    2. Meng in een grote kom de ricotta met de gemalen amandelen, de helft van de chocoladebrokjes (100 gr), de sinaasappelschil, suiker, rozijnen, eieren, eierdooiers en citroenrasp.
    3. Doe het mengsel in de ingevette springvorm en bak de ricottataart in het midden van de oven in circa 40-50 minuten gaar.
    4. Laat de taart helemaal afkoelen en haal hem uit de springvorm.
    5. Smelt de rest van de chocolade in circa 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand (au bain marie kan ook). Roer regelmatig door. Schep telkens een klein lepeltje chocolade uit de kom en maak met een dun straaltje strepen op de bovenkant van de taart. Het moet er een beetje onregelmatig uitzien.
    6. Lekker met een beetje zure room.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren